Disfunctia erectila si alcoolismul

when does it become alcoholism?Image by joshuawillis via Flickr

Chiar daca nu este un lucru placut de recunoscut pentru cei cu aceasta problema, este adevarat ca alcoolismul va duce in mod inevitabil la probleme sexuale in viata de cuplu. In cazul barbatilor, acestea se refera de obicei la probleme in obtinerea si sustinerea unei erectii, chiar si atunci cand nu este baut. Aceasta incapacitate se numeste impotenta sau disfunctie erectila.

In ce mod cauzeaza alcoolismul probleme sexuale?
Incercarea de a defini alcoolismul nu este usoara, pentru ca trebuie sa tinem cont de mai multi factori.
Exista efecte toxice al abuzului de alcool pe termen scurt sau lung asupra multor tesuturi din corp – in special la ficat, creier si sistemul nervos.
Exista de asemenea si consecintele sociale ale alcoolismului care nu pot fi ignorate.
Pentru majoritatea alcoolicilor, destramarea vietilor personale este un afect mult mai imediat si mai vizibil si cu un impact mai mare fata de schimbarile de ordin chimic care iau loc in corpul lor.
Daca oricare dintre partenerii unei relatii este alcoolic, atunci una dintre consecintele imediate ale acestui viciu va fi aparitia inevitabila a problemelor de ordin sexual, si implicit a disfunctiei erectile la barbati.
In cazul barbatilor, cea mai frecventa astfel de problema este disfunctia erectila, care poate fi prezenta si atunci cand sunt nebauti.
Alcoolismul are si un efect invers asupra libido-ului: alcoolismul sustinut este acompaniat de diverse probleme hormonale, printre care se numara si scaderea productiei de testosteron, una dintre cauzele disfunctiei erectile.
Este foarte putin probabil ca sexul sa fie o activitate atractiva pentru oricine are un partener beat si acesta este doar unul dintre aspectele neplacute ale problemelor de cuplu pe care le aduce alcoolismul.

Alcoolismul si boala psihica
In afara de efectele directe ale abuzului de alcool, multi alcoolici au si probleme psihice serioase, cea mai comuna fiind depresia. Multe persoane depresive se apuca de baut pentru a uita pentru scurt timp de depresie, dar nu reusesc decat sa descopere ca alcoolul nu ajuta deloc.
Batranii sunt o sectiune a populatiei in continua crestere, dar la care depresia si singuratatea nu sunt de obicei recunoscute.
Varsta inaintata si prezenta depresiei sunt ambele asociate direct cu disfunctia eerctila.

In ce mod afecteaza alcoolismul tratamentul pentru disfunctia erectila?
Ca si alcoolismul, disfunctia erectila este in general neraportata si ascunsa de barbatii care sufera de ea. De aceea nu se stie exact numarul persoanelor care sufera si de acoolism si de disfunctie erectila.
De aceea, nici tratamentul pentru disfunctia erectila nu poate incepe pana ce problemele nu sunt recunoscute. Tratamentul pentru disfunctia erectila asociat cu alcoolismul trebuie in mod clar sa accentueze nevoia de a controla consumul de alcool, si in mod preferabil stoparea completa, dar alcoolismul cronic este conditie foarte dificila, si foarte greu de tratat cu succes.
Orice forma de depresie asociata cu aceste probleme trebuie detectata si tratata urgent. In cazul multor persoane, cheia pentru vindecarea de alcoolism este chiar tratararea depresiei.
Desi tratamentele comune pentru disfunctia erectila ca de exemplu terapia medicamentoasa si dispozitele mecanice nu prea functioneaza in cazul barbatilor cu disfunctie erectila dar care au probleme si cu alcoolul pentru ca nu ii vor ajuta sa obtina o erectie, acestia nu sunt treziti de acest semnal de alarma, si in loc sa faca tot posibilul sa repare probleme de relatie, ei se afunda si mai mult in consumul de alcool.
Terapia de cuplu poate fi o parte esentiala in incercarea unui cuplu de a redobandi orice forma de relatie sexuala.
Reblog this post [with Zemanta]

No comments:

Post a Comment