Ce trebuie sa stiti despre disfunctiile sexuale masculine

In ceea ce priveste barbatii, disfunctiile sexuale se refera la dificultatile pe care le intampina in timpul actului sexual.
Disfunctiile sexuale masculine cuprind o varietate de disfunctii care afecteaza dorinta sexuala (libidoul), abilitatea de a obtine si de a mentine o erectie (disfunctia erectila sau impotenta), ejacularea si abilitatea de a ajunge la orgasm.
Disfunctiile sexuale masculine pot fi rezultatul factorilor fizici cat si ai celor psihologici. O problema fizica poate conduce la una psihologica (precum anxietate, teama si stres), care pot agrava la randul lor problema fizica de la care au plecat. Uneori barbatii cer prea mult de la ei sau sunt presati de catre partenerele lor pentru o performanta sexuala cat mai satisfacatoare si devin agitati si distrasi in momentul in care nu pot atinge aceasta performanta (anxietatea legata de performanta sexuala). Aceasta este o problema grava, care pe viitor poate agrava si mai mult abilitatea unui barbat de a se bucura de relatiile sale sexuale.

Stiati ca…
Disfunctiile sexuale masculine pot afecta dorinta sexuala sau abilitatea de a avea o erectie, de a ejacula sau de a avea orgasm.
Este imposibil de a sti in ce masura sunt disfunctiile sexuale masculine afectate de factori fizici si de factori psihologici.
Disfunctia erectila este cea mai intalnita dintre disfunctiile sexuale masculine.
Libidoul scazut afecteaza de asemenea barbatii. Disfunctiile sexuale masculine care se refera la ejaculare includ probleme de ejaculare necontrolata inainte sau la scurt timp dupa penetrare (ejaculare precoce), ejaculare „uscata” (ejaculare retrograda) si incapacitatea de a ejacula ( ejacularea tardiva).

Cauze psihologice ale disfunctiilor sexuale masculine
Mania indreptata inspre partener
Anxietatea
Depresia
Neantelegeri sau plictiseala intre parteneri
Teama de sarcina, de depenta asupra altei persoane sau teama de pierdere a controlului
Sentimentul ca partenera nu se mai implica in activitatile sexuale
Vina
Inhibitii sau ignoranta in ceea ce priveste comportamentul sexual
Anxietatea legata de performanta sexuala

Disfunctiile sexuale masculine mai pot fi cauzate si de alti factori, incluzand experiente sexuale traumatice din trecut, precum viol, incest, abuz sexual, sau o alta disfunctie sexuala masculina.

Pot fi tratate disfunctiile sexuale masculine?
Succesul tratamentului pentru disfunctiile sexuale masculine depinde foarte mult de problemele care stau la baza lor.
Atentia sporita fata de tot ceea ce tine de actul sexual este recomandata pentru disfunctiile sexuale masculine cauzate de o conditie fizica ce poate fi tratata sau care este reversibila. Disfunctiile sexuale masculine usoare care sunt relationate cu stresul, teama sau anxietatea pot fi adesea tratate cu succes prin consiliere, educare si imbunatatirea comunicarii intre parteneri.

Pot fi prevenite disfunctiile sexuale masculine?
In timp ce problemele sexuale nu pot fi prevenite, intelegerea cauzelor care stau la baza disfunctiilor sexuale masculine, poate ajuta barbatii sa accepte, sa inteleaga mai bine si sa faca fata problemei atunci cand aceasta apare.
Exista cateva lucruri pe care le puteti face domnilor pentru a va mentine o buna functionare sexuala:
Urmati tratamentul prescris de doctor pentru orice boala/afectiune medicala.
Limitati consumul de alcool.
Renuntati la fumat.
Tratati orice probleme emotionale sau psihologice precum stresul, depresia si anxietatea. Luati tratament daca este nevoie.
Imbunatati comunicarea cu partenera de viata.

Cand ar trebui sa mergeti la doctor?
Multi barbati experimenteaza probleme de disfunctii sexuale masculine din cand in cand. Cu toate acestea, cand problemele sunt persistente, pot cauza disconfort pentru barbatul afectat si partenera acestuia, avand un impact negativ asupra relatiei lor. Daca in mod constant experimentati probleme de disfunctii sexuale masculine, mergeti la doctor pentru consulatie si tratament.

No comments:

Post a Comment