De ce nu putem controla ejacularea precoce

Mechanism of EjaculationImage via Wikipedia

Trecem prin mai multe stadii pana reusim sa atingem „temutul” punct al orgasmului. Toti barbatii trec prin acelasi proces, indiferent cat de mult sau cat de putin rezista. Pentru a intelege mai bine acest aspect, haideti sa impartim intreg procesul actului sexual in 3 stadii:

Stadiul 1 – incepeti sa va excitati, iar penisul vi se intareste. Asta se intampla cand incep saruturile si preludiul, inainte de orice atingere fizica a penisului. Apoi, incepeti penetrarea usoara si deveniti din ce in ce mai excitat, trecand astfel la stadiul 2…

Stadiul 2 – va miscati inauntrul vaginului, excitandu-va din ce in ce mai mult. Putin cate putin, tensiunea se ridica pana cand ajungeti la extazul total. Gafaiti. Cred ca sunteti de acord ca cel mai inalt nivel al acestui stadiu este cel mai minunat sentiment din lume, chiar mai minunat decat orgasmul in sine. De aceea, ar trebui sa incercati sa mentineti acest sentiment cat de mult puteti. Dar, inevitabil, datorita lipsei de timp sau ejacularii precoce, veti atinge la un moment dat granitele urmatorului stadiu…

Stadiul 3 – denumit „ Locul fara cale de intoarcere”, pentru ca o data ce ati atins acest stadiu, indiferent de ceea ce faceti, nu veti fi capabil sa va controlati ejacularea. S-ar putea sa va mentineti in acest stadiu cateva secunde, dar odata ajunsi aici, cu siguranta veti ejacula. Este bineanteles un lucru bun, daca ati avut timp sa va simtiti bine in stadiul 2, dar nu si daca ajungeti la stadiul 3 la cateva secunde dupa ce ati inceput penetrarea.

Ce se intampla cand nu mai puteti evita ejacularea?
In momentul in care experimentati ejacularea precoce, practic „sariti” aproape imediat de la stadiul 1 la stadiul 3. Astfel, pierdeti cea mai buna parte a actului sexual, nereusind sa va bucurati in totalitate de actul sexual.
Daca sunteti norocos, s-ar putea sa reusiti sa va mentineti la stadiul 2 pentru ceva timp, dar apoi, nu sunteti constient de momentul in care treceti la stadiul 3, si calcati granitele „locului fara cale de intoarcere” fara ca macar sa va dati seama. Acest lucru se poate datora fie lipsei de experienta, fie anxietatii pe care majoritatea barbatilor o resimt fata de performantele lor sexuale.

Daca ati putea sa constientizati momentul in care va apropiati de stadiul 3, subconstientul dvs. ar putea sa va indeparteze de acest moment, evitand astfel ejacularea precoce. Sau, daca subconstientul nu va poate ajuta, atunci alte tehnici de prevenire a ejacularii precoce ar putea da rezultate.

Exista numeroase tratamente pentru ejacularea precoce, bazate pe diferite tehnici sau medicamente, iar principalul obiectiv al oricarui tratament eficace pentru ejacularea precoce, este prelungirea stadiului 2.
Bineinteles ca toti barbatii isi doresc sa se poata excita si sa poata avea contacte sexuale (stadiul 1). Isi doresc sa atinga un nivel inalt de extaz sexual. Dar nici unul nu-si doreste sa treaca prea repede la stadiul 3, la „locul fara cale de intoarcere”, pentru ca in cele mai multe cazuri, asta inseamna ca se confrunta cu disfunctia sexuala numita ejaculare precoce.

Reblog this post [with Zemanta]

No comments:

Post a Comment