Tratamentul si medicatia pentru ejacularea precoce

Optiunile in ceea ce priveste tratamentul pentru ejacularea precoce includ terapie sexuala, medicatie si psihoterapie. Pentru majoritatea barbatilor, o combinatie intre aceste tratamente da cele mai bune rezultate.

Terapia sexuala
In unele cazuri, terapia sexuala poate implica cativa pasi simpli, precum masturbarea cu o ora sau doua inainte de actul sexual, pentru capacitatea de a amana/intarzia ejacularea in timpul actului sexual.
De asemenea, este posibil ca doctorul dvs. sa va recomande evitarea actului sexual pentru o perioada, pentru a va putea concentra asupra altor „jocuri” sexuale, pentru a scapa de presiunea exercitata asupra dvs. in timpul actului sexual.

Tehnica de strangere
Doctorul va poate indica dvs. si partenerei dvs. mai multe metode prin care sa incercati sa controlati si sa intarziati ejacularea. Una dintre aceste metode este numita tehnica de strangere. Aceasta metoda functioneaza in felul urmator.
Pasul 1 – incepeti activitatea sexuala in modul obisnuit, incluzand stimularea penisului, pana simtiti ca sunteti aproape pregatit sa ejaculati.
Pasul 2 – spuneti-i partenerei sa stranga capatul penisului, in locul in care capul se uneste cu corpul penisului, si sa tina strans cateva secunde, pana cand nevoie intensa de ejacularea trece.
Pasul 3 – dupa ce partenera da drumul stransorii, asteptati aproximativ 30 secunde, apoi reluati preludiul. S-ar putea sa observati ca strangerea ar putea sa „inmoaie” penisul, dar in momentul in care stimularea sexuala este reluata, penisul isi va redobandi imediat erectia deplina.
Pasul 4 – daca se intampla sa simtiti din nou ca sunteti pe cale sa ejaculati, rugati-va partenera sa repete procesul de strangere.
Repetand aceasta tehnica de cate ori va fi necesar, puteti ajunge in punctul de penetrare al partenerei fara sa ejaculati. Dupa cateva sesiuni de practica, sentimentul ca sunteti capabil sa intarziati ejacularea poate deveni o obisnuinta, care nu va mai necesita tehnica de strangere.

Medicatia
Anumite antidepresive si creme anestezice sunt folosite in tratarea ejacularii precoce. Desi majoritatea acestor medicamente nu sunt aprobate, unele sunt folosite in acest scop. Va fi nevoie sa incercati diferite tipuri de medicamente sau diferite doze pana ca dvs. impreuna cu doctorul care va trateaza sa reusiti sa gasiti un tratament care sa aibe efect in cazul dvs.

Antidepresivele
Un efect secundar al unor anumite antidepresive este intarzirea orgasmului. Doctorii sugereaza ca barbatii care sufera de ejacularea precoce pot lua antidepresive pentru a beneficia de acest efect secundar specific.
Este posibil ca doctorul sa va prescrie unul sau mai multi inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei, precum fluoxetina, paroxetina si sertralina, pentru a va ajuta sa intarziati ejacularea.
Daca nu simtiti nici o imbunatatire in ceea ce priveste ejacularea precoce, doctorul va poate prescrie antidepresivul Anafranil, care a demonstrat ca este benefic pentru barbatii care sufera de aceasta disfunctie sexuala.
Nu veti fi nevoiti sa luati aceste medicamente in fiecare zi pentru a preveni ejacularea precoce. O doza mica cu cateva ore inainte de actul sexual s-ar putea sa fie suficienta pentru a imbunatati simptomele dvs.
Cu toate acestea, trebui sa aveti in vedere faptul ca pe langa efectul secundar care ajuta la intarzierea ejacularii, aceste medicamente mai pot prezenta si alte efecte secundare, precum: greata, gura uscata, libido scazut, somnolenta.

Creme anestezice locale
Cremele anestezice locale care contin lidocaina, atenueaza senzatia asupra penisului pentru a ajuta la prevenirea ejacularii precoce.
Trebuie sa stiti ca unii barbati care au folosit creme anestezice locale au raportat o scadere a placerii sexuale din cauza diminuarii sensibilitatii. Desi crema este stearsa inainte de actul sexual propriu-zis, in unele cazuri, partenerele au raportat si ele o scadere a sensibilitatii genitale si a placerii sexuale. In cazuri foarte rare, lidocaina poate provoca o reactie alergica.

Psihoterapia
Aceasta abordare, cunoscuta si sub denumirea de consiliere, implica discutii despre relatiile si experientele dvs. Aceste discutii va pot ajuta sa diminuati anxietatea in ceea ce priveste performanta sau sa gasiti moduri de a face fata stresului si problemelor. Multe cupluri afectate de ejacularea precoce, obtin rezultate mult mai bune daca merg impreuna la sedintele de consiliere.

No comments:

Post a Comment